Choď na obsah Choď na menu
 


Obed

Chutný a zdravý fitness obed alebo večera z kuracích stehien, mrkvy a hrášku – nenáročná na prípravu a plná vitamínov. Vyskúšajte tieto kuracie stehná s mrkvou a hráškom, doplňte ich o ryžu alebo pečené zemiaky,čerstvý šalát a pochutnajte si!

Ingrediencie (na 4 porcie):

500g kuracích stehien (bez kože, vykostených)
350g mrkvy
200g hrášku
3 hrnčeky vody
1 cibuľa
1 PL oleja
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL oregána

Postup:

V hlbšom hrnci si rozpálime lyžicu oleja a zľahka na ňom popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme umyté kuracie stehná a opražíme ich na cibuli z oboch strán (zhruba 30 sekúnd z každej strany). Mäso zalejeme 3 hrnčekmi vody (tak, aby bolo všetko mäso tesne pod hladinou vody), osolíme a okoreníme. Do hrnca pridáme nadrobno nastrúhanú mrkvu a hrášok a za občasného miešania dusíme prikryté zhruba 25 minút. Ak je ešte po 25 minútach v hrnci dosť vody, necháme mäso variť odkryté na slabom plameni, kým sa väčšina z nej neodparí.

Mäso odporúčam podávať s ryžou či pečenými zemiakmi, doplnené o čerstvý šalát.


kuracie stehna s mrkvou a hraskom